Bij het persen van uw appels en peren door de mobiele fruitpers worden de beste resultaten bereikt wanneer er rekening wordt gehouden met onderstaande punten:

  • Het fruit mag niet rijp (zacht, melig of verdroogd) of rot zijn, het fruit moet geperst worden net voor het consumptie rijp is.
    Zeeuws-Vlaanderen-2013
  • Minimale hoeveelheid te persen fruit is 100 kg
  • Fruit moet grond en blad vrij zijn, mag niet rot of beschimmeld zijn
  • Peren mogen niet te zacht of melig zijn
  • Valfruit of fruit met aantasting door insecten is geen probleem
  • Zeer geschikt voor hoogstam- en biologisch gekweekt fruit
  • Als enige in Nederland wordt bij ons het fruit 2-maal gewassen en gespoeld
  • Appels en peren zijn te combineren tot één sap
  • Sapopbrengst bij vers fruit kan afhankelijk van de kwaliteit en soort oplopen tot 70%
  • De kwaliteit en smaak van het fruit bepalen de smaak van het sap
  • Appels mengen met maximaal 30% Peren (anders niet verwerkbaar)