Vragen.

Hieronder vindt u antwoord op de meest gestelde vragen m.b.t. het persen van uw appels en peren door de mobiele fruitpers. Staat uw vraag er niet tussen neem dan even contact op.

Fruitpersmobiel doet haar best om een goede planning te maken, dit voorkomt dat u op uw beurt moet wachten en maakt het mogelijk dat u zelf tijdens het persen aanwezig bent. U kunt ons daarbij helpen door nauwkeurig het aantal kilo’s door te geven. Wilt u toch aanzienlijk meer fruit meenemen dan eerder opgegeven, geeft u dit dan altijd, liefst telefonisch, aan ons door. Zie contact pagina.

In overleg kunt u uw fruit ‘s avonds of ’s ochtends vroeg brengen, en het sap later ophalen. Wij hebben geen opslagplaats, dus het is wel noodzakelijk dat u het sap snel weer ophaalt. Neem contact op door even te bellen. Zie contact pagina.

Wij zijn het enige mobiele bedrijf in Nederland dat het fruit voor de persing 2- maal wast/ schoonspoelt. Het fruit moet normaal schoon zijn van zand of klei en er mag geen schimmel of rot op zitten. Plekjes en wormsteken op het fruit zijn geen bezwaar. Zie in menubalk; Fruiteisen.

Wij persen alleen appels en peren. Wel kunt u verschillende rassen combineren tot een fruitsap en ook appels en peren combineren.

Ja. Onze stelregel is dat als u de appel lekker vindt, u het sap meestal ook lekker vindt. Het sap wordt vaak voller van smaak als u meerdere rassen combineert. Ook kunt u bijvoorbeeld een zure appel mengen met een zoete peer.

Een goede verhouding is 70% appel en 30% peer. Dit hoeft natuurlijk niet, uw eigen smaak is bepalend. Het fruitras speelt uiteraard een belangrijke rol.

Nee, uitsluitend gemengd met minimaal 70% appels.

Het sap is in de 5-liter “saptap” verpakking nog minimaal 1 jaar houdbaar, e.e.a. hangt enigszins af van de bewaartemperatuur (optimaal tussen 7-15 graden Celsius). Eenmaal geopend is het sap nog 2 maanden houdbaar, ook ongekoeld, dit doet geen afbreuk aan de smaak. Zorgt u ervoor dat het sap altijd tegen het kraantje aanligt, zodat u geen zuurstof kunt tappen (verstoring vacuümsysteem). Achterzijde pak iets hoger leggen, dit bevordert ook het schenken. Zie in menubalk; Verpakking

Nee, het sap is 100% natuurzuiver. Puur sap is natuurtroebel. Het sap blijft lang houdbaar door het pasteurisatieproces (kortdurende verhitting tot 80 graden Celsius) en de vacuümverpakking.

Fruitpersmobiel levert zelf geen fruitsap. Voor bedrijven bemiddelen wij in aan- en verkoop (zie prijzen in de menubalk). Kleine hoeveelheden kan de particulier zelf afhalen, belt u ons gerust om de mogelijkheden te overleggen.

Wij persen op locatie vanaf 4.000 kilo. Wel dient aan bepaalde voorwaarden te worden voldaan. Kijkt u hiervoor op de pagina reserveren.

Alleen de vruchtensappen die wij persen uit biologisch fruit zijn ook biologisch. Onze werkwijze past het beste bij biologisch fruit, d.w.z. wij werken zonder conserveringsmiddelen en toevoegingen als suiker, geur-, kleur- of smaakstoffen. Dit betekent dat het sap natuurtroebel is.

Het sap ondergaat na het persen een korte warmtebehandeling (pasteurisatie) en wordt vervolgens vacuüm verpakt. Ongeopend is het sap minimaal 1 jaar houdbaar (ook buiten de koeling). Na opening minimaal 2 maanden houdbaar, ook ongekoeld. De houdbaarheid na opening ontstaat omdat het sap er wel uit kan maar er geen zuurstof in kan.

Doordat er sprake is van seizoensinvloeden kunnen smaak en kleur licht variëren. Dat is de charme van een ambachtelijk bereid natuurproduct.

Neem contact op met Fruitpersmobiel, u kunt ons altijd bellen of mailen.